Trezor Suite on debian, not starting

Hello, i am trying to start the Trezor Suite application on fresh new install of Debian Linux 11.6.0 with non-free firmware. I followed the instructions on Trezor website (learn section), where the installation of Trezor Suite is well explained, including downloading the gpg verification. I received the feedback with the “primary key fingerprint”, which matched according to the website informations. So my assumtion is, that verification has been done correctly.

Next step was changing rights:
chmod u+x Trezor-Suite-22.12.1-linux-x86_64.AppImage

Last step, executing the application - which failed:
./Trezor-Suite-22.12.1-linux-x86_64.AppImage --no-sandbox

System feedback gave me following message:

[3947:1231/152028.893078:ERROR:bus.cc(398)] Failed to connect to the bus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
[3947:1231/152028.893409:ERROR:bus.cc(398)] Failed to connect to the bus: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
No protocol specified
[3984:1231/152029.005626:ERROR:angle_platform_impl.cc(43)] Display.cpp:992 (initialize): ANGLE Display::initialize error 12289: Could not open the default X display.

I posted only first part of the system feedback, it is quite longer actually.

May i kindly ask you for an advice, where should i try to find a source of this complications? Linux itself is working smoothly, no troubles with connection or graphics.
I am running Asus P8P67 Pro, Intel CPU i5 2500, ATI Radeon HD 5670, 16 GB Ram.
Thank you in advance!

I look forward to seeing an answer to this question, i am on the same boat using Debian (Ubuntu 22.04) Intel core vPro i7, 32 GB RAM

1 Like

Same here, can’t do anything when Trezor Suite won’t even load and remains on continual loading.

1 Like

So i reinstalled the Debian linux once again, this time used Xfce environment instead of Gnome and surprisingly it works for me.