Trezor není schopen uložit novou adresu pro kryptoměnu

Takže stručně a jasně. Chci si vytvořit novou, prázdnou adresu pro příjem krypta tu následně pojmenovat specifickým názvem a nechat si ji prázdnou, uloženou po dobu nezbytně nutnou, až do ni přesunu krypto. Třeba až za měsíc…

Vytvořím tedy tu adresu, potvrdím ji na trezoru a následně přejmenuji.
Poté je vidět mezi adresami jakožto nepoužitá.

Nicméně, když přepnu na jakékoliv okno v aplikaci (např. hlavní panel, nastavení, jinou kryptoměnu atd…) Vytvořená adresa pro příjem zmizí ze seznamu adres a musí se znovu vygenerovat potvrzením. (vygeneruje se znovu ta stejná, co předtím)

Mým cílem je mít např. 5 takových nových adres pro příjem, každou specificky pojmenovanou. Poté si od každé uložím .jpeg QR kódu a začnu je využívat dle libosti.

(A ano, nechci mobilní aplikaci!!)

• při každém připojení chce trezor potvrdit popisky, lze to někde nastavit aby to po mě neustále nevyžadovalo potvrzení??

díky

1 Like

Ahoj @Thess,
to je normální chování. Pokud tu adresu nepoužiješ, tak ta adresa se nikde nerezervuje ani neuloží. Nicméně je to deterministická peněženka, takže při stejném SEEDu (a případně Passphrase) bude vždy generovat stejné adresy. Takže se spustí Trezor Suite a začnou se kontrolovat tvé adresy a protože jich teoreticky může být “téměř nekonečně” mnoho a takové kontrola trvala dlouho a zatěžovala servery, tak pokud se na nic nenarazí na prvních 20 adresách, tak discovery proces končí (najdeš to popsané jako “address gap” na Trezor learn portálu).

Můžeš si samozřejmě předem vygenerovat 5 adres, ale pro tvé soukromí bys měl používat pokaždé jinou adresu a nikoliv ty adresy recyklovat. A samozřejmě je také z bezpečnostních důvodů lepší tu adresu používat a načítat až z displeje Trezor HW zařízení v okamžiku, když ji chceš použít. Teoreticky by ti totiž někdo mohl podvrhnout jpeg. Samozřejmě někdo to nemusí vnímat jako hrozbu a jiný ano…

Ty neustále dotazy na povolení popisků mi taky přišly divný, zvlášť když si prostě v Trezor Suite nastavím Labeling=ON. Ale pak jsem to začal brát, že záměr je zde vyšší Security a popisky se zobrazí jen a pouze když to manuálně potvrdím, že jsem u počítače a vím, že nikdo není v okolí nebo pokud by byl počítač pod vzdálenou kontrolou útočníka, tak se nepodívá na popisky :rofl:… Jasně, je to přitažené za vlasy a nebo je za tím jiné vysvětlení, které mi uniká :innocent: