Firmaware update

Dobrý den, chtěl jsem se přihlásit do trezoru a požaduje to update firmware. Před updatem jsou vyžadována slova pro obnovení ze zálohy. Je tento postup v pořádku? Přijde mi zvláštní, že jsou po mne vyžadována slova, která by měla sloužit pouze pro obnovení ze zálohy, což podle mne není aktualizace firmware. Raději se ptám, v době různých podvodů atp.
Děkuji
J.

Pokud aplikace vyžaduje zadání slov pro provedení updatu, jedná se o podvrh – phishing aplikaci nebo web.
K samotné aktualizaci není seed phrase vyžadována.

Standardně ale Trezor Suite upozorňuje uživatele, že mají mít připraven svůj seed.

V jednom konkrétním případě je nutné mít zálohu přímo k použití: když se upgraduje Trezor One z verze fw 1.6.1 (březen 2018), dojde při upgradu vždy ke smazání úložiště a Trezor je následně nutné obnovit ze zálohy. Je to z důvodu chyby v té konkrétní verzi.

V ostatních případech se jedná pouze o doporučení. Pokud dojde k chybě během upgrade, může to Trezor vyhodnotit jako útok a vymazat úložiště pro zajištění bezpečnosti. V takovém případě, opět, by bylo nutné po dokončení aktualizace obnovit ze zálohy.